Web
Analytics


Temaet for årets Distriktskonferanse er fred 

For å belyse temaet får dere oppleve tre spesielle foredragsholdere som med hver sin vinkling  foredrar om dette viktige temaet. 


Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge. Viken (44 år) er utdannet økonom og statsviter, blant annet fra Stanford University i USA og NTNU i Norge. Hun var nestleder i internasjonal avdeling i Redd Barna i seks år med ansvar for oppfølging av prosjekter i 40 land. Hun har lang erfaring fra store næringslivsbedrifter som Norsk Hydro og Microsoft Norge. I Norsk Hydro var samfunnsansvar et viktig ansvarsområde og hun hadde ansvar for implementering av samfunnsansvar, både i strategi og forretningsutvikling, og var i tillegg selskapets representant i FNs Global Compact i to år. 

Viken ønsker at UNICEF Norge skal styrke sin fortjente posisjon som et selvsagt giverformål både for privatpersoner og bedrifter, og bidra til å gjøre verdens største hjelpeorganisasjon for barn enda mer synlig i Norge.

Viken er født og oppvokst på Bjølsen i Oslo og har to barn. På fritiden bruker hun tiden på japansk kampkunst (aikido) og crossfit. Hun er to ganger norgesmester i innebandy, og har interesse for kultur, språk og håndverk. Viken har også et hjerte for miljø og har sittet i styret til WWF i 6 år.

Ref. Unicef.no/pressemelding 28.11.16

Vil du vite mer om Camilla Viken, se dn.no Lederintervju; 16.10.17Amal Aden, er en kvinnelig norsk-somalisk forfatter og foredragsholder. Hun ble født i Somalia i 1983, og kom til Norge i 1996 som 13-åring. Amal Aden (pseudonym) er aktivt engasjert i og holder foredrag om likestilling, homofile minoriteter, integrering, mestring, mobbing, ytringsfrihet og det flerkulturelle Norge. Hun har kritisert norsk innvandrings- og integreringspraksis på en konstruktiv måte og refset innvandrer-miljøer som ikke respekterer grunnleggende verdier som demokrati, likestilling og rettssikkerhet. Aden har et sterkt engasjement for integrering og for svakere stilte grupper i samfunnet, og da spesielt for kvinner og barn i minoritetsmiljøer. Hun bruker ytringsfriheten aktivt til tross for trakassering og trusler. Hun er tildelt flere priser, blant annet Zola-prisen i 2010, Buskerud fylkeskommunes likestillingspris i 2010, Amnesty-prisen i 2012 og Erik Byes minnepris i 2014. Mer om Amal Aden finner du på: www.amaladen.no og https://www.aschehoug.no/Forfattere/Vaare-forfattere/Amal_Aden
Liv Tørres er direktør for Nobels Fredssenter i Oslo (siden januar 2016). Hun er tidligere generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Tørres har også vært politisk rådgiver for arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Arbeiderpartiet) og har lang fartstid fra Forskningsstiftelsen Fafo, Universitetet i Oslo og Norges Forskningsråd.  Hun har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har bodd og arbeidet i Sør-Afrika i mange år. I dag er hun også gjesteprofessor ved Witwatersrand Universitetet i Johannesburg. Tørres er en aktiv samfunnsdebattant innenfor temaer knyttet til utenriks- og sikkerhetspolitikk, flyktningkrisen, ledelse og likestilling. Hun blogger jevnlig om saker hun er opptatt av.

rotary på sosiale medier

(trykk på knappene under)

Kontaktinformasjon til distriktsstab og -råd

RI-presidentens TEma 19-20

distriktshåndboken 19-20

Rotary håndboken (norfo)

Lovrådet 2019 - Del 1 - Del 2

ROtary Norge (NORFO)

Kristiania rotaractklubb

Rotary på YouTube

ROTARY LEADER

THE ROTARIAN

           

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer