shopify site analytics

Rotarys ungdomsutveksling fremmer kulturforståelse over landegrenser

Rotary har drevet ungdomsutveksling i snart 90 år. Ideen er den samme nå som da, å gi ungdommer forståelse for forskjellige kulturer for å bidra til fred.

Samtidig som tre ungdommer fra Asker og Bærum er på Rotary-utveksling i Canada og Australia, er Sheena fra Canada på Haslum hos Eiksmarka Rotaryklubb, Madi fra Australia på Nesøya hos Sandvika Rotary klubb og Arianna fra USA i Asker hos Skaugum Rotary klubb.    Det er 38 utvekslingsstudenter fra mange land i Norge i år og like mange har reist ut sponset av Rotaryklubber.

Utvekslingsstudentene bor privat, som oftest i 3 forskjellige familier i løpet av det året de er her.  De går på en videregående skole i nærheten av der de bor, lærer norsk og følger undervisningen i klassen.   De går gjennom et program med samlinger der de treffer andre utvekslingsstudenter som er i Norge. De møter i sine respektive Rotary vertsklubber og deltar på distriktskonferanse.  Det er Winter Camp på fjellet ved Nesbyen i februar der de lærer om norsk skikultur og litt om norske forhold for øvrig.  Holmenkolltreff arrangeres av Kolsås Rotaryklubb Holmenkoll-søndagen.  I juni reiser studentene på Summer Tour Norway der de opplever den norske fjellheimen og Vestlandet fra Bergen via Ålesund til Trondheim.
                                                      
                                                                      Utvekslingsstudenter på vintercamp.
En av utvekslingsstudentene i Bærum er Sheena Stachura fra Yorkton i Saskatchewan i Canada.  Vertsklubb er Eiksmarka Rotaryklubb.  Hun er 17 år og kommer fra en gård der de dyrker økologisk korn og har mange husdyr. Hun er glad i idrett og friluftsliv med kanopadling og turer. Det var ikke Norge hun først tenkte på, men etter å ha sett nærmere på alternative utvekslingssteder, falt valget på Norge på grunn av naturen og mulighetene til utendørs aktiviteter. Norge var også interessant fordi vikinghistorie interesserer henne.   - Jeg har vært her i seks måneder, og det har vært så bra for meg, sier Sheena, - så nær Oslo og alltid noe å gjøre!  Hun har fått mange nye venner på skolen i Sandvika, og blitt veldig godt mottatt av Rotaryklubben og vertsfamiliene som lærer henne norske tradisjoner. - Hver dag opplever jeg nye ting, prøver nye matvarer, møter nye mennesker, opplever nye steder. Det er et eventyr! sier Sheena. Og det er en spesiell opplevelse for henne å lære norsk, et helt nytt språk! Hun var med vertsfamilien sin til Sverige og Danmark, og på hytta i Kvitfjell. Hun har gått mye på ski, både langrenn og alpint. Høydepunktet så langt var nok Winter Camp på Nesbyen sammen med de øvrige utvekslingsstudentene. Det var en uke med ski-instruksjon og snow board, besøk på Langedrag dyrepark, barbeque i lavvo, og mye moro - med slalåm-konkurranse og en 12 km skitur som avslutning. Det ble også tid til å møte i Nesbyen Rotaryklubb og til utveksling av erfaringer. - Det var så gøy å gå på ski med de andre utvekslingsstudentene og gjøre norske hobbyer, sier Sheena.

                                                      
                                                                                          Sheena Stachura

Rotary legger stor vekt på ungdomsutvekslingen, på å legge forholdene til rette i trygge omgivelser for at unge mennesker skal møte andre kulturer og ungdommer fra andre land og lære om andre forhold og tradisjoner. De får venner fra mange land.  De er med på noe viktig. Gjennom god kulturforståelse skapes rammer for fred.

– Vi er utrolig stolte av ungdommene våre, både dem som er ute og dem som vi er så heldige å få være vertskap for. 


 
Oslo Rotary Klubb arrangerer kurs i klassisk musikk for 22. gang !

12. august 2016

Oslo Rotary Klubb arrangerer kurs i klassisk musikk for 22. gang !

Kursleder er, også dette året, professor og musikk historiker Harald Herresthal, som legger til rette et kurs med gode krefter innen musikkens verden.

DISTRIKTETS ROTARYAKADEMI I GANG MED INTRO.SEMINARER

7. januar 2015

DISTRIKTETS ROTARYAKADEMI I GANG MED INTRO.SEMINARER

Rotaryakademiet er klar til oppstart.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Vil du følge Stig i hans år blogger han på :
                            

 


 

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer