Web
Analytics

Velkommen til Ringerike, stedet for årets PETS og distriktstrening

Årets PETS og distriktstrening arrangeres på Sundvolden hotell som ligger i naturskjønne omgivelser sentralt i Hole på Ringerike, mindre enn en times kjøring fra Oslo.

Ringerike kan by på flotte naturopplevelser for den som ønsker rekreasjon og avslapping. Her finner du store skoger og åser for sykling, turgåing og fugletitting. I Tyrifjorden og Steinsfjorden kan du fiske etter ørret og abbor. Det gode muligheter for båtliv og padling. Bademulighetene er mange og de er godt egnet for barnefamilier. Om vinteren er det skiterrenget som lokker, med preparerte skiløyper og bakker for utfor og slalåm.
På Ringerike er både skogbruket og jordbruket viktige næringer. Åkrer med korn, landets største eplehage, stor produksjon av grønnsaker og poteter. Det produseres også lokalmat som ringerikspotet, ringerikserter, diverse kjøtt og fiskeprodukter, eplemost, mm.
Ringerike er også et historisk viktig område som er nevnt i tidlige historiske kilder. Regionen spilte en viktig rolle i vikingtiden. Du kan derfor besøke mange spennende historiske steder, så som Halvdanshaugen en av Halvdan Svartes fire gravsteder. Et viktig historisk sted er
Veien Kulturminnepark, Hringariki, som er både Ringerike kommunes og Buskerud fylkes tusenårssted. Kulturminneparken ligger like vest for Hønefoss ved et stort gravfelt på Veien. Andre attraksjoner er Hønefossen, Hadeland glassverk og Kistefos-museet, m.fl.
Det er byen Hønefoss som er det naturlig sentrum for kommunene Ringerike, Hole, samt store deler av Jevnaker. Byen ligger ved Hønefossen og er tuftet på sagbruksvirksomheten som oppsto langs fossen allerede fra 1600-tallet. Hønefoss og regionen Ringerike er i sterk utvikling, noe som bla. skyldes at det skal bygges ny jernbanestrekning og ny vei til Oslo.

                                   


 

Sosiale medier

ledig stilling i norfo

Klubboversikt og klubbinformasjon

 

     

 


 

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer