Web
Analytics
KLUBBSTØTTE / PERSONVERN - GDPR


GDPR = General Data Protection Regulation er en ny forordning som trer i kraft 25. mai 2018. Forordningen erstattet den tidligere Personopplysningsloven. 

GDPR vil gjelde for alle virksomheter i alle land i EU og EØS. Ny Personopplysningslov ble vedtatt av Stortinget 22. mai, og trådte i kraft 20. juli.

NORFO har startet arbeidet rundt dette for å avklare hvilke konsekvenser dette har for måten Rotary Norge håndterer personopplysninger, men inntil det er på plass så kan klubbene starte med noen enkle ting:

  • Bruk blindkopi/bcc ved utsendelse av e-post der det er flere mottakere 
  • Sensitive personopplysninger skal ikke sendes pr. e-post (heller ikke som vedlegg)
  • Mottar du sensitive personopplysninger på e-post, skriv ut e-posten, slett den og behandle e-posten i tråd med innholdet 
  • Medlemslistene på nettsidene må ikke inneholde personlig informasjon og medlemmene må ha samtykket til at det er greit at navnet publiseres på klubbens nettsider. 
  • Når dere publiserer navn og bilder av f.eks. en foredragsholder på sosiale medier må den det er tatt bilde av godkjenne publisering. Spør derfor alltid foredragsholdere om det er i orden om dere publiserer på åpne sosiale medier.

Dere kan lese mer om GDPR på "Fivillighet Norge". 


rotary på sosiale medier

KRISTIANIA ROTARACTKLUBB

(trykk på knappene under)

Kontaktinformasjon til distriktsstab og -råd

guvernørens årshjul

INFORMASJONSBREV 


RI-presidentens TEma 19-20

distriktshåndboken 19-20

Rotary håndboken (norfo)

ROtary Norge (NORFO)


Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer