Web
Analytics
ROTARYFONDET (TRF) / FREDSSTUDIER

ROTARYFONDET ( TRF) / FREDSSTUDIER

FREDSARBIED, KONFLIKTLØSNING, FORSONUING OG SAMFUNNSUTVIKLING

For å bidra til dypere kunnskap om fred og konflikter, har Rotary opprettet akademiske studier i fred og forsoning. Rotary Fredssentre er etablert ved ledende universiteter. Nå er det i alt 7 Rotary Peace Centers ved 8 universiteter i 7 land; USA, England, Sverige, Japan, Australia, Uganda, og et nytt Rotary Fredssenter er opprettet i Tyrkia.

Det er skapt et nettverk av velutdannede Rotary Peace Fellows som bidrar til fred og konfliktforebygging på tvers av det globale samfunnet, -  hos myndigheter, private bedrifter og organisasjoner,

Det er to studieprogram: Mastergradsstudiet inntil 2 år og “The Professional Development Certificate ”-programmet på 1 år. Hvert år tilbyr The Rotary Foundation opp til 130 fullt betalte studieplasser – såkalte Rotary Peace Fellowships – for dedikerte ledere fra hele verden for å studere ved ett av våre fredssentre. Ti mastergradsstudenter tas opp ved hvert av fem Rotary Peace Centers, dvs. i alt 50 hvert år.  Og 20 studenter tas opp 2 ganger i året ved to fredssentre, dvs. 80 studenter deltar i sertifikatkurset på ett år.

For begge studieprogrammene kreves bachelorgrad og minimum 3 års erfaring i fredsrelatert arbeid eller frivillighet for mastergradsstudiet og minimum 5 års erfaring for sertifikatkurset. I tillegg må gode lederegenskaper og engelskkunnskaper dokumenteres.

Søknadsfrist on-line er 15. mai med eventuell aksept i november for oppstart høstsemesteret året etter. Dette er et meget attraktivt og generøst tilbud til unge som vil dyktiggjøre seg i fredsarbeid, forsoning og årsaker til konflikter.

Besøk gjerne https://www.rotary.org/en/our-programs/peace-fellowships for mer informasjon.

 

Kontaktperson

Per O. Aukner – Eiksmarka RK

epost: paukner(a)online.no

mobil: 901 27 237
Rotary Norge på sosiale medier:


RSS Rotary i NorgeLoading RSS...

Nytt fra Rotary international

Loading RSS...
Les mer